Затвори

0

начало аромати продукти продукти

Ароматизиращи системи с флакони

Диспенсъри за флакони

Аерозолни флакони

Парфюмна линия Екзотични цветя Екзотични плодове Деликатесни Неутрализатор

Други решения за ароматизиране

За текстил За автомобила За пепелници За гардероби Борба с насекоми Грижа за хигиената

Ароматизиращи системи с масла

Дифузери G 100 Масла за дифузери - професионална серия Дифузери mini Масла за дифузери - бюджетна серия
брандове за нас обонятелен маркетинг контакти

Обонятелен маркетинг

Как ароматите влияят на нашият живот и бизнес

Какво е обонятелен маркетинг?

Това е една от най-изтънчените техники, която използва сетивото за обоняние, за да влияе на паметта. Обонятелният маркетинг има голям потенциал, създаващ чувства и емоции, свързани с определен аромат.

Дългогодишната ни работа доведе до създаването на селектирани ухания с висок когнитивен и емоционален потенциал. Използваме обонянието като нов канал за комуникация, много по-мощен от зрението или звука, за да събудим емоции и чувства. Всеки от нашите професионални ароматизатори е покана за изживяване на върховна емоция.

Как обонятелният маркетинг може да повлияе на моя живот / бизнес?

• Приятните аромати създават ефирна атмосфера и увеличават продажбите ви
Свежите, приятни аромати имат положителен ефект върху клиентите. Те остават по-дълго в пространства, където ухае добре. Добре приетите аромати могат да повлияят положително на поведението на купувачите, ако ароматът се вписва с продуктите в търговския обект. Обратното е в сила: ако ароматът не съвпада с контекста на магазина, потребителите могат да се отвърнат от търговската площ (затова изберете аромат, който има смисъл за вашия бранд).

• Ароматите подобряват позиционирането на Вашия бранд сред останалите
Приятните аромати оставят впечатление на вашите клиенти. Когато свържете бранда със специфичен аромат, подобрявате цялостното позициониране на марката.

• По-високо качество на вашия продукт / услуга
Ароматите оказват влияние върху възприемането на качеството на вашия продукт или услуга. Посетителите оценяват бизнеса ви по-добре, ако ухае приятно. Това излъчва качество и услугата ще бъде преживяна като по-добра.
Изпълването на пространството с добра памет и емоция ще остави Вашите клиенти с по-добро чувство, което ще направи по-вероятно това, те да се върнат отново.

Къде трябва да поставя ароматизиращата система?

• Близо до входа
Първите впечатления са най-важни. Дарете Вашите клиенти с приятен аромат още с тяхното влизане. Това ще ги накара да се почувстват добре дошли, а и ароматът ще е последното нещо, което ще усетят преди да си тръгнат.

• В приемни / чакални
Ароматите могат да ви накарат да разпуснете и релаксирате. Чакането не е приятно,но свежият аромат ще разсее това усещане у вашите клиенти.

• Там, където неприятните миризми са нежелани
В магазини за дрехи, хранителни стоки, книжарници. Добавете глътка свеж въздух към изживяванията на Вашите клиенти.

Какъв аромат кара хората да пазаруват повече?

Няма такъв. Ароматът трябва да е допълнение за една по-добра бизнес среда – приятен, но не разсейващ.
Топлият пространствен аромат кара хората да възприемат средата около тях като по-социално плътна


Защо вече не усещам аромата?

Отговорът се нарича обонятелна адаптация или привикване. Сетивото ни за аромат е чувствително към нови ухания, но постепенно губи това усещане с течение на времето. Най-добрият начин, за да се предотврати това, е като периодично сменяте ароматите.

Редуването на различни аромати ще ви помогне да не привиквате с тях. Но запомнете, че на Вашите клиенти винаги ще им ухае приятно, тъй като те не са изложени на ароматното въздействие постоянно.